Vi som skriver här

Joemonroe

JoemonroeJag heter Johanna och har vuxit upp i EFS i Sundsvall och bor nu i Göteborg där jag pluggar genusvetenskap och religionsvetenskap. I våras skrev jag min c-uppsats om teologen Justin Tanis och hans teori att kön kan vara en kallelse (bla ur ett transperspektiv), intervjuer med kristna transpersoner och queer teologi. Den är jättebra, jag mailar den gärna eller håller föreläsning i ditt vardagsrum.  Jag sitter i styrelsen för EKHO Göteborg (ekumeniska grupperna för kristna hbtq-personer), min spetskompetens finns inom regnbågsspektrumet. Jag älskar feminism nästan lika mycket som jag älskar min hund, och mer än jag älskar ost. Jag kan inte leva utan ost.

Poppelin

PoppelinJag heter Elin och är genusvetare. De (få) gånger jag ombeds definiera min tro och politik kallar jag mig för kristen anarkafeminist. Som barn fostrades jag in i kristenheten via pingströrelsen, men vände mig till EFS när jag i konfirmationsåldern fick välja sammanhang själv. Sedan dess har jag gått bibelskola två gånger om, en gång på den av EFK drivna Liljeholmens folkhögskola och en annan gång på Glimåkra folkhögskola som drivs av EFS. Den senare gången spenderade jag sex månader i Etiopien på utbyte med det lutherska samfundet Mekane Yesus och knep hela 7,5 hp i historisk praktisk teologi.

Hannicon

Jag heter Annika och är sjuksköterska, tillika teologistuderande. För ögonblicket är DSC_4107jag mammaledig med min son Efraim som föddes i slutet på maj 2014. Jag är gift med Josef och vi bor i kollektiv i Linköping. Det kristna sammanhang jag hör hemma i och vuxit upp i är Evangeliska Frikyrkan. Min kristna tro gifte sig med min feminism under mitt Liljeholmsår, där vi läste om miljö- och rättvisefrågor inklusive feminism utifrån vår kristna tro. Jag är övertygad om att det går att förankra feminism i Bibelns texter och om att befrielse från de patriarkala strukturerna ingår i Guds frälsningsplan för den här planeten.

(Har ingen snygg ritad bild som de andra två, så det får bli en bild på mitt feministjag. Orakad, korthårig och tatuerad med feministmärket – så måste en väl se ut som feminist? Fast jag glömde visst bort att vara sur…)

Annonser